Född och uppvuxen i en vinfamilj från Anjour i Loire dalen, kan man säga att Olivier har vin i sitt DNA. Upplärd av sin farfar och sin storebror lämnade han Anjou när han var 18 år för att studera oenologi i Bordeaux. Han gick lärling både i Beujolais och Jurancon och hamnade så småning i Saint Emilion. Där kom han i kontakt med Stéphane Derenoncourt som var känd för sin exeptionella förståelse för terroir och att jobba i harmoni med naturen. Det här var tankar och tekniker som man på den tiden inte lärde sig i skolbänken men som har kommit att forma Olivier till den vinmakare han är idag. Tiden med Stéphane har inspirerat honom att utforska och hela tiden utvecklas säger han. Det var omkring år 2000 som han så sakta började leta efter en plats där han kunde starta sin egen Domaine. Han sprang på sin brors kompis Gérard Gauby som hade en Vingård nere i byn Calce. Olivier reste ner för att besöka honom och blev omedelbart förälskad i området. Olivier förstod direkt att det här var platsen han letat efter. Kombinationen av läget, höjden över havet, den svalkande vinden och en komplex jordmån sprängfylld med kalk och skiffer skulle ge honom möjligheten att göra eleganta ärliga viner som han alltid velat göra. Drygt en månad efter sitt besök fick han möjlighet att köpa 8,5 hektar land med gamla rankor planterade. Lyckan var total! Idag har egendomen växt till 25 hektar och han är ett känt namn i vinvärlden. Tillsammans med bla. Domaine Matassa, Domaine Gauby och Jean-Philippe Padie har de satt Calce på världskartan som ett kvalitetsområde att räkna med. Hans viner är några av de mest komplexa och spännande viner som vi har provat från Roussillon.