2020 Cuvée Laïs’ Côtes du RoussillonRouge EKO
VINODLING: Biodynamiska vinodlingar 250 möh med en snittålder på 80 år30% Carignan Noir, 40% Grenache Noir, 20% Mourvèdre, 10% Syrah
JORDMÅN: Från flera skiften med jordar av skiffer, kalksten och märgel
VINIFIKATION: Varje druvsort handskördas och hanteras individuellt. Jäsningen sker 75% i betongtankar och 25% i stora ekkar, med endast naturligt förekommande inhemska jäststammar. 30% hela klasar. Cirka 3 veckor efter jäsningens början pressas varje tank och saften överförs tillbaka till betong- och rostfria tankar för att slutjäsningen. Varje druvsort har lagras separat i 20 månader på hälften betongtank och hälften använda franska ekfat demi-muids. Ungefär 6 veckor före buteljering blandas vinet i rostfria ståltankar och en låg dos svavel tillsätts. Buteljering sker utan filtrering.