Vi har tagit oss till södra Toscana, provinsen Siena och staden Montalcino. Här produceras Brunello di Montalcino som rankas i den högsta kvalitetsklassen för viner i Italien, DOCG. Padelletti tillhör en av Montalcinos äldsta familjer. Det finns dokument som visar att de hade vinodlingar här redan under 1500-talet. Idag driver Claudia Susanna Padelletti företaget. Odlingarna ligger cirka 400 meter över havet vilket ger stora skillnader i dag- och nattemperaturer. Klimatet och den kalkrika lerjorden ger ett vin med tydliga aromer och eleganta dofter. Vinstockarna, Sangiovese, är mellan 15 och 50 år gamla. Vinkällaren ligger under familjen Padellettis anrika hem, de äldsta delarna byggdes redan på 1500-talet. Jäsningen sker i glaserade cementtankar och lagras därefter på 3000-liters fat, botti i två år.
Vingården, Rigaccini Secondo, ligger en bit norr om Montalcino. Odlingen som drivs ekologisk är på fyra hektar och hela odlingen är koncentrerad till ett och samma ställe. All skörd sker manuellt normalt mellan den 21 september och 20 oktober. Bara de bästa druvorna väljs ut för att säkerställa kvalitén. Rankornas ålder bestämmer vilken typ av vin. De som är omkring 15 år används till, Rosso. De mellan 30 – 35 år till Brunello och de äldsta stockarna mellan 40 – 50 år väljs ut till Riserva. Macerationstiden för Rosso är tre veckor, för Brunello fyra veckor och för Riserva fem veckor. Därefter lagras vinerna på fat i tolv månader för Rosso, 30 för Brunello och för Riservan i 36 månader. Efter en lätt filtrering tappas vinet på flaska. Omkring 15000 flaskor produceras per år.