Om oss

Skoogs Vinhandels företagsvision bygger på att du som kund ska känna respekt och omsorg i mötet med oss.  Vi lyssnar på dig och dina önskemål är viktiga för oss. Det är grunden för att vi ska kunna välja ut de viner som motsvarar dina önskemål till det bästa priset.

Hur det startade

Det var under tiden som Oskar Skoog arbetade som Wine Broker i London som idén till Skoogs Vinhandel startade. London är den stad som historiskt sett varit och är centrum för världens handel med vin. Ett intressant kontaktnät byggdes upp vid inköpsresor i framförallt Europa.

En häpnadsväckande insikt var hur otroligt begränsad tillgången till kvalitetsviner med mognad våra svenska restauranger hade då. Med en bakgrund från Restaurangakademin i Stockholm och några av Stockholms främsta restauranger fortsatte resan efter Londontiden utomlands. Oskar tog internationella uppdrag som sommelier och Food and Beverage Manager inom hotell och restaurang på Maldiverna, i Saigon, i Abu Dhabi och på Seychellerna.

Väl hemma igen sjösatte Oskar Skoog idén om familjeföretaget, Skoogs Vinhandel tillsammans med Peter Skoog och Maria Fredin Skoog 2016.

La Paulée Nordic

Skoogs Vinhandel är partner till, la Paulée Nordic. La Paulée är skördefesten som årligen hålls i Beaune i november som en hyllning till Borgognes vinodlare. La Paulée Nordic hölls första gången 2018 och hölls då på Operakällaren i Stockholm. 2019 hålls, la Paulée Nordic, på Operakällaren den 13 april.

Miljö

Skoogs Vinhandel stödjer förslaget om att vin ska förses med innehållsförteckning. Vin är idag undantaget från krav om innehållsförteckning. Ett EU-direktiv om detta är under utredning.

Glas

För varje såld flaska betalar vi en avgift till, svensk glasåtervinning. Allt återvunnet glas förvandlas till ny glasråvara. Läs mer på www.glasatervinning.se

Kartong och wellpapp

Vårt emballage består nästan bara av kartong och wellpapp. Sverige har ett bra system för att återvinna dessa material inom varje kommun. Läs mer på www.atervinningsbar.se