Med den lite udda adressen, zur feuchten ecke 6/ vid det fuktiga hörnet 6*, ligger familjen Hees vingård i den lilla byn Auen. Det driver ett traditionellt tyskt Landgasthof/Gästgiveri med restaurang och hotell I byn. Här serveras bland annat traditionell schnitzel på många olika sätt men vi har intresserat oss för vinet och vingården. Nahe är utan tvekan det distrikt i Tyskland som producerar de torraste vinerna. Det ligger i Sydvästra Tyskland i distriktet, Rhienland-Pfalz. Nahe är också namnet på floden som rinner mellan Rhen och Mosel. Här på sluttningarna ned mot floden ligger familjen Hees odlingar. Marcus Hees som driver vinodlingen i nionde generation arbetar med lågt uttag. I elva olika steg följs arbetet med vinstockarna för hand året runt. I vinkällaren har vinerna ständig tillsyn fram till buteljering. Marcus Hees filosofi går ut på att respektera de naturliga processerna. Här handplockas druvorna som får nå sin fulla mognad på stockarna. Vinet får spontanjäsa och tappas därefter på fat. Det ger spännande, krispiga Rieslingviner med mineraliska toner och stort djup. Hos Pinot Blanc utvecklas diskreta citrus – och aprikostoner.