Valentin Zusslin är en av de allra främsta producenterna i Alsace. Vingården drivs idag av syskonen Jean-Paul och Marie Zusslin och de är 13:e generationen vinbönder på gården som varit i familjens ägo sedan 1691. Vingården har alltid drivits ekologiskt med en stor respekt för naturen, sedan 1997 drivs den helt biodynamiskt. Allt arbete sker för hand och plöjning sker med hjälp av hästen Sesame. Druvorna skördas varsamt för hand samt transporteras ur vingården med hjälp av Sesame. Samtliga druvor sorteras sedan noggrant för hand 2 gånger bara för att säkerställa att de bästa druvorna väljs ut och också att druvorna ska ha nått en perfekt mognad när de skördas.
Valentin Zusslin består av egendomarna Bollenberg, Clos Liebenberg och Grand Cru egendomen Pfingstberg, totalt 16 ha. Vinframställningen är ett hantverk och druvorna pressas långsamt, mellan 8-12 timmar för att inte stressa fram juicen, jäsning sker på stora ekfat eller ståltankar. Antalet ståltankar minskar år för år då de anser att ekfat får fram en större karaktär och mer komplexitet i vinerna. Inga kemikalier eller tillsatser är tillåtna i vinifieringen och alla viner jäser med hjälp av den naturliga jästen. De innehar EU- certifikat för ekologisk odling, Biodyvin (franskt biodynamiskt certifikat) och Demeter (största biodynamiska förbundet). Att dricka ett vin från Valentin Zusslin är en upplevelse och den ska respekteras med allt jobb som gjorts för att du ska få dricka något av det bästa Alsace kan leverera.