Michel Guignier är en av de främsta producenterna/odlarna i Beaujoulais och levererar även excellent druvjuice från sina odlingar till andra producenter. Michel har valt att helt plocka bort tillsatser i vinerna som när på lite sulfiter och ekologisk besprutning av vingårdarna för att ge vinerna sitt riktiga ursprung och som han själv säger, Riktiga viner! För att göra dessa viner har han fått tänka om totalt från dagens moderna vinproduktion till hur man gjorde vin förr i tiden. Det handlar inte bara om ekologiskt jordbruk utan även om att ge vinet en tydlig karaktär av druvan och druvans växtplats utan iblandning av tillsatser. "För mycket kemikalier förhindrar terroiren att lysa genom i vinet". Förutom att låta gräset växa fritt bland vinrankorna, lite plöjning och gödsla med kompost i över 10 år, arbetar han med hård beskärning och handplockning av samtliga druvor för att ge vinet mycket frukt och smak från druvorna. Han kallar det för "Neo-tradition". Allt arbete sker med naturmaterial och bl.a. vinpressen är gjord utav trä samt att åldrandet av vinerna sker på ekfat.