Vi provade Loics viner för första gången på en vinmässa i södra Frankrike en solig vårdag i mars. Redan efter första sippen förstod vi att det här var viner i en klass för sig. Koncentrationen i frukten, den vibrerande energin och läskande syran fullständigt golvade oss. Att det är i Savennières i Loire vi befinner oss råder det ingen tvekan om. Det här är ett skolboksexempel på Chenin Blanc från området. Det var år 2000 som Loic Mahé köpte en bit mark i söderläge i AOC Savennières där jorden består till mestadels av skiffer. Han började återskapa vingården, planterade sina första vinstockar och köpte gradvis fler lägen, denna gång med redan planterade gamla vinstockar.
2011 tog han även över ansvaret för vingården i Château La Franchaie och sköter nu om totalt 11 hektar med både Chenin Blanc och Cabernet Franc. Loic tillämpar odlingsmetoder som respekterar naturen, utan att använda några kemiska produkter, han föredrar naturliga vinframställningstekniker (långsam jäsning och bara lite svavel). Han håller ner skördeuttaget för bättre koncentration av frukten och lägger ner all sin tid ute i vingården. Hans viner erhöll ekologisk certifieringen 2008 och han konverterar för närvarande till biodynamisk odling.