PIERRE GUILLEMOT

Familjen Guillemot har arbetat med vinerna från Savigny-lés-Beaune i åtta generationer. Idag har bröderna Philippe och Vincent, tagit över arbetet från sin far Jean-Pierre. De producerar viner i den klassiska Bourgognestilen med finess och balans. Men här finns också Savignys rustika karaktär. Arbetet i vingården och vinifieringen följer ekologiska samt biodynamiska principer och stor vikt läggs vid att terroirens olika uttryck ska urskiljas i vinerna.

Sammanlagt åtta hektar är fördelade mellan Bourgogne Rouge och 1er Cru Savigny och 0,3 hektar mark med Corton Grand Cru. Odlingsmetoden är traditionell och följer, lutte raisonnée, det vill säga utan kemiska bekämpingsmedel. Druvorna fermenteras i 600 liters träkar. De röda vinerna får därefter mogna på träfat i 18 månader.  Av 1:e Cru är 10 procent lagrad på nya ekfat. Domaine Pierre Guillemot är kända för sina eleganta fruktiga Pinot Noir. Vinerna är fantastiska och har också utmärkt lagringspotential.

Att Guillemots viner har visat sig ha god mognadsutveckling har familjen tagit väl vara på. De är mycket stolta över sina gamla viner och har varit förutseende sedan lång tid tillbaka att avsätta viner för att kunna följa mognadsutvecklingen.

  • Vingård: Pierre Guillemot
  • Region: Savigny-lés-Beaune, Bourgogne
  • Druvor: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc
  • Odling: Ekologiska samt Biodynamiska principer.