PASCAL ROBIN

Tålamod och tid, är ledord för Pascal Robin. Han framställer ett hantverksmässigt vin i regionen, Chablis, departementet Yonne. Vi befinner oss i hjärtat av Frankrike, sydöst om Paris. Chablis är uppdelad i fyra olika appellationer i en fristående del av Bourgogne. Familjen har haft vinodlingar här i mer än 25 år. Närmare bestämt i Beine, La Chapelle, Vallée Sébillon. De äldsta stockarna planterades i slutet av 1950-talet.

Det var först 2018 som Pascal Robin beslöt sig för att ta över familjens odlingar på heltid och använda sitt kunnande på hemmaplan för att utveckla kvalitén. I mer än 35 år hade han innan dess arbetat på en större egendom i Chablis med vinframställning. Egendomen har olika typer av terroir och på samtliga odlas enligt biodynamiska odlingsmetoder. Vinifieringen sker dels i rostfria tankar, dels på ekfat. För Chablis 1er Cru sker 100 procent av vinifieringen på ekfat.

  • Vingård: Pascal Robin
  • Region: Chablis, Bourgogne
  • Druvor: 100% Chardonnay
  • Odling: Biodynamiska principer. Ej certifierad.