DOMAINE JOBARD-MOREY – MEURSAULT

DOMAINE JOBARD-MOREY – MEURSAULT

Valentin Jobard tog över gården som vinmakare 2013 och tillförde ny energi i denna traditionstyngda domän. Domaine Jobard-Morey är en liten familjegendom på 4,5 hektar vingårdar och vinkällare i hjärtat av Meursault.

Valentin är en intressant odlare och vinmakare som håller på att bli en av de bästa producenterna i Meursault. Kvalitén på vinerna har ökat betänkligt under hans ledarskap. Det här är en vinmakare att hålla ögonen på.

Domänen förvaltar små andelar av topplägen i Meursault som Les Tillets, Narvaux och Premier Crus Charmes och Poruzots. Vinodlingarna är omsorgsfullt planerade för att matcha det idealiska läget för varje druvsort. Vinerna är verkligen klassiska i sitt uttryck för sina respektive terroirer. Druvorna skördas för hand och efter försiktig pressning sker jäsningen på ekfat i domänens mycket kalla källare. Vinerna utvecklas på fat i 12 till 15 månader före tappning.

Jobard-Morey använder mycket lite ny ek, mellan 15 – 20 procent för 1:er Cru och ännu mindre för Villages. Ett intressant vin är Bourgogne Blanc som är helt framställd av druvor från en regional vinodling beläget mitt i hjärtat av Meursault, 1:er Cru Perrieres. Bra kvalitets- Bourgogne Blanc helt enkelt!