På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.
Dimitrios Kefallinos
Unga vinodlarna och vinmakarna möter det traditionella och stundtals uråldriga sättet att odla och göra vin med ny kunskap och intressanta idéer i världens vinodlande länder. På den grekiska ön Zakynthos samarbetar Dimitris Kefallinos med en grupp lokala odlare. I över hundra år har vinet Verdea framställts här. Gamla övergivna vingårdar har nu tagits i bruk igen och här finns stockar som aldrig drabbades av vinlusen härjningar i mitten av 1800-talet. De oympade ursprungliga stockarna ger bra skördar idag.
Dimitris Kefallinos producerar de första naturliga vinerna i modern tid i vinappeltationen Zakynthos. De druvsorter som används är Macripodia, Goustolidi, Robola, Pavlos, Koutsoubeli och Lagorthi. Stockarna växer på 850 meters höjd i kalkstensjordar. Förutom de äldsta vinstockarna är de flesta stockarna cirka 40 år gamla. Druvorna skördas manuellt och får en naturlig jäsning i kar eller på ekfat. Buteljeringen sker utan filtrering och med minimal dos svavel.
En del av Dimitris Kefallinos odlar också oliver och han gör en olivolja av hög kvalité.
Odling: Ekologiska och biodynamiska principer. Ej certifierad.
Vin: Orizodes White MakrypodiaVingård: Dimitrios KefallinosRegion: ZakhyntosUrsprung: Olika odlingslägen på bergsmassivet Vrakhiónas.Färg: VittDruvsort: MakrypodiaVinodling: Ekologiska och biodynamiska principer. Ej certifierad.Vinmakning: Druvorna skördas för hand och får jäsa på ståltank utan tillsatt jäst. Efter jäsning lagras vinet på gamla ekfat av olika storlekar i 12 månader. Volym: 750mlSkriv ut informationsblad
Vin: Verdea of Zakhyntos Vingård: Dimitrios KefallinosRegion: ZakhyntosUrsprung: Olika odlingslägen på bergsmassivet Vrakhiónas.Färg: VittDruvsort: Goustolidi, Robola, Pavlos med flera.Vinodling: Ekologiska och biodynamiska principer. Ej certifierad. 100+ år gamla vinstockar. Vinmakning: Alla druvor jäser tillsammans på ståltank och endast med den naturliga jästen. Vinet lagras därefter på gamla ekfat av varierande storlek i 11 månader. Volym: 750mlSkriv ut informationsblad
Vin: Augoustiatis ”Nature” Vingård: Dimitrios KefallinosRegion: ZakhyntosUrsprung: Olika odlingslägen på bergsmassivet Vrakhiónas.Färg: RöttDruvsort: 100% AugoustiatisVinodling: Ekologiska och biodynamiska principer. Ej certifierad. 100+ år gamla vinstockar. Vinmakning: Druvorna skördas för hand och får jäsa på ståltank utan tillsatt jäst. Efter jäsning lagras vinet på gamla ekfat av olika storlekar i 12 månader. Volym: 750mlSkriv ut informationsblad
Vin: Goustolidi Vingård: Dimitrios KefallinosRegion: ZakhyntosUrsprung: Olika odlingslägen på bergsmassivet Vrakhiónas.Färg: VittDruvsort: 100% GoustolidiVinodling: Ekologiska och biodynamiska principer. Ej certifierad. 100+ år gamla vinstockar. Vinmakning: Druvorna skördas för hand och jäser på ståltank utan tillsatt jäst. Efter jäsning vilar vinet i samma ståltank på sin jästfällning några månader före buteljering.Volym: 750mlSkriv ut informationsblad