Utmana oss

Svenska restauranger är våra kunder. Eftersom vi jobbar både direkt med vinodlare, erkända negocianter och vinhandlare i Europa har vi tillgång till ett betydande urval. Det gör att vi har stora möjligheter att kunna skräddarsy dina önskemål. Vår ambition är att kunna erbjuda restaurang-Sverige de återhållsamt allokerade och efterfrågade vinerna, viner med bra mognad och allt detta till ett intressant pris.

Skoogs vinhandel bygger på kunskap och förtroende. Vi håller oss uppdaterade på vintrender och vet vilka producenter som för tillfället har de mest eftertraktade vinerna. Vårt koncept bygger på snabb hantering och vårt lager styrs av din efterfrågan. I Frankrike har vi bland annat tillgång till unika viner från Bourgogne, Bordeaux, Loire, Jura, Rhone och Champagne. I Italien är våra huvudområden Piemonte och Toscana. Men vi är alltid på jakt och fler producenter läggs ständigt till vår VIP-lista.

Idén till Skoogs Vinhandel föddes för snart tio år sedan. Jag hade efter flera år som sommelier i Stockholms restaurangvärld tagit klivet utomlands med internationella sommelierjobb inom hotell och restaurang. Jag hade precis börjat ett jobb som wine broker i London. Den stad som historiskt sett varit och är centrum för världens handel med vin. Det var en dröm som gick i uppfyllelse. I flera år arbetade jag med att köpa, sälja och prova alla de vinerna jag tidigare bara hört talas om. Jag byggde upp ett fantastiskt kontaktnät vid inköpsresor i framförallt Europa. En häpnadsväckande insikt var hur otroligt begränsad tillgången till kvalitetsviner med mognad våra svenska restauranger hade, jämfört med resten av Europa. Det ville jag ändra på och det gör jag nu med hjälp av dig som kund. Om detta låter intressant ser Skoogs vinhandel fram mot att jobba med dig!

Oskar

oskar@skoogsvinhandel.se